maandag 26 november 2012

Winterslaapzak voor zoonlief

Hey,
ik heb voor zoonlief (16 maanden) altijd 2 slaapzakken in gebruik zodat ik ze regelmatig eens kan wassen. 
Nu heeft hij 2 weken geleden ineens een groeispurt gedaan want 1 van de 2 slaapzakken was ineens te klein in de lengte geworden.
Dus het ideale moment om zelf een slaapzak te maken.  Ik heb de oude slaapzak als patroon gebruikt, enkel de mouwen en lengte heb ik langer gemaakt, hopelijk past de slaapzak volgend jaar nog want ik hem extra lang gemaakt.

Als voering heb ik een paars katoenfleece dekentje gebruikt dat eigenlijk maar in de kast lag te liggen.  En de buitenkant is gemaakt van een stof van de ikea, ooit eens gekocht maar eigenlijk wist ik niet wat ik ermee kon maken.  Ideaal dus voor een grote slaapzak want de stof is nu ook helemaal op.
De rits heb ik uit de oude slaazak gehaald en in de nieuwe gezet, een goedkope oplossing en de oude winterslaapzak was toch niet meer in staat om nog door te geven.  Het was al een doorgevertje van de grote zus dus de slaapzak zelf was al wat versleten en dun geworden.

Zoonlief heeft er de voorbije nacht al in geslapen en ik heb geen klachten gehoord :-)Mijn volgend projectje worden stoffen poppenpampertjes.  Ik heb van mijn mama nog een heel rolletje witte klitteband gekregen die ik hiervoor wil gebruiken.  De klitteband is wel al een beetje vergeeld (lag al jaaaren in haar kast maar ideaal voor poppenampers denk ik dan) en het is zelfklevende. 
Iemand een idee of ik de klitteband zo, dus nog ongebruikt, in het wasmachine kan gooien en op 30 of 40 graden wassen?  Zouden de lijmresten er dan afgewassen worden of gaat dat niet lukken?

Groetjes

5 opmerkingen:

 1. Hey dat is ook een idee, zelf een slaapzak maken. Mijn zoon is bijna uit zijn winterslaapzak gegroeid.

  Die stof van Ikea vind ik erg leuk. Op naailes maakt iemand er een keukenschort van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahja een keukenshort was ook een goed idee.
   Ik had de stof meegenomen omdat ik ze ook heel mooi vond maar eigenlijk kan je ze niet voor zoveel gebruiken omdat ze helemaal niet zacht is. Maar voor de slaapzak dus ideaal want zoonlief slaapt redelijk goed erin.

   Ik ben benieuwd naar jou slaapzak.

   Verwijderen
 2. Ik kwam net deze tegen http://www.kiind.nl/articles/105/Slaapzakje_maken.html
  Ik denk dat ik die ga gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke zak! Ik heb die stof van Ikea ook nog liggen :)

  Ik denk eigenlijk dat klittenband niet krimpt bij het wassen, dus dat voorwassen niet hoeft. En ik denk dat de lijm er niet afwast trouwens. Maar dat geeft toch niet? Zelfklevend of niet je kunt ze toch gewoon vaststikken als je de lijm niet meer vertrouwt oid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de lijm plakt nog maar niet goed genoeg meer. Maar gaat de lijm niet aan mijn naald blijven plakken als ik erover ga naaien?
   Ik heb de stofjes gisterenavond geknipt, vanavond misschien gewoon eens proberen voor de klitteband erop te naaien.

   Verwijderen